Sunday, May 31, 2009

nothin much

exam is coming
going to b inactive
pray for me!
doakan tau!wajib!
=)

Tagged by pakcik

1. How old are you?
19 not yet..muda ag =)

2. Are you single?
single mingle...kot =p

3. At what age do you think you’ll get married?
after graduate yang penting

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
who am i with??jodoh di tangan Allah

5. If not, who do you want to marry?
sape2 yang masuk meminang.senang =p

6. Who will be your bridesmaid or your bestman?
biar mama pilih

7. Do you want a garden/ beach or traditional wedding?
tradisional laa..kate melayu..

8. Where do you plan to go for honeymoon?
paris!!!

9. How many guest do you think you’ll invite?
sape2 yang sudi datang

10. Will that include your exes?
kalau sudi, u r most welcome =)

11. How many layers of cake do you want?
cukup untuk semua orang makan

12. When do you want to get married? Morning or evening?
morning!murah rezeki..

13. Name the song/tune you would like to play at your wedding?
yang comel2

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
apa2 yang sesuai

15. Champagne of red wine?
air zamzam

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
ikot keadaan.xnak pk.

17. Money or household items?
both =)

18. How many kids would you like to have?
ikot Allah bagi rezeki

19. Will your record your honeymoon in DVD and CD?
mayb.yang penting tangkap gambar banyak2.going to b sweet everlasting memories =)

20. I want to know their wedding plan:
ieda!!
roro
ina
kerry =p
syazaizura
arip

xda paksaan dibuat =)

Tuesday, May 26, 2009

Kisah dalam bas

Lama betul rasa tak update. Lama betul dah yang ni duduk dalam draft. Kurang mood untuk klik "publish post" hari tu. nah! here it is~ =p

Hari ni x ubah macam hari2 lain..naik bas, pegi 4th campus, balik naik bas semula.

Perjalanan balik, dalam bas. Bas sangat2 sesak, sangat2 berhimpit2. Terpisah dari kawan2. Tiba2 bahu dipeluk oleh sorang makcik. Mukanya didekatkan. Try nak jauh sikit. Tapi dia pegang dan dekatkan balik. Cuak. Pelik. Kat sini tak pernah lagi orang buat camtu.
“hm..tudung ni cantik la.ada lagi tak?”
”ada..tapi dekat rumah”
”rumah dekat mana?”
”kat prospek gagarina, saya duduk asrama”
”makcik nak ikot balik boleh?makcik dah lama nak tudung macam kamu pakai ni”
Senyuman kelat dilemparkan. Sudah. Makcik nih nak ikot balik pulak. Takpe la. Bersangka baik. Islam jugak kot. Bagi je la tudung satu.

Tiba-tiba ada sorang pakcik pulak naik bas n tegur.
”muslim ke?"
”aah” sambil tersenyum
”patut la..cantik!sangat cantik!”diulang2 beberapa kali. suara pakcik tuh kuat.nak bergegar 1 bas dia jerit.habis semua orang tengok.
”betul!betul!”makcik yang tadi ada lagi kat sebelah sokong dengan suara kuat jugak.muka penuh yakin. Adeih..pulak dah. Cuma mampu tersenyum kelat. Russian yang lain duk perhati pelik. Lemas!! Rasa macam nak ghaibkan diri je.malu la!

Xda la, typical asian girl.kalau nak dibanding dengan russian berambut blonde dengan mata biru memang macam langit ngan bumi.betul ke?betul kot.tapi makcik2 kat sini memang dah banyak kali jugak kot puji2 sal nih.
”kita mungkin tak secantik russian.tapi makcik2 ni nampak yang kita suci.agaknya tuh yang mereka maksudkan dengan cantik”pabila liyana mula berkata2.

Sambung balik cerita.turun bas, makcik tu ikot.kawan yang lain dah bising2.
”eh..mira dapat mak baru laa!!”

Dalam perjalanan,
”makcik ni islam jugak ke?”
”bukan.makcik kristian.orang kristian pun kena pakai tudung sepatutnya.budak2 zaman sekarang yang tak nak pakai.”
Hm..pernah dengar jugak pasal nih.kalau tak silap, dorang pun tak boleh makan babi sepatutnya.nah!!nampak sangat agama dorang asal dari islam,tapi dah diputar belit.

Masa hulur tudung,sempat doa dalam hati yang mudah2an makcik ni dapat hidayah dan terbukti satu hari nanti pada dia yang islam agama sebenar.

Banyak jugak konflik dengan makcik tuh lepas tuh.macam2 dia nak.nasib baik ada senior datang tolong selesaikan.

Terasa hari tu macam dapat pengajaran. Allah nak tunjuk something. Terbukti islam ni betul. Terbukti islam berjaya pikat hati agama lain. Tak perlu ”cantik” untuk nampak cantik. Islam yang mencantikkan kita. =)

Monday, May 11, 2009

jom tengok ni^^

nak dedicate 1 video
dapat masa syahadatul haq semalam *thanx kak atam!*
besh yang amat!
lapangkan hati..hayati video nih ye kawan2!!

video

Saturday, May 9, 2009

That Wonderful Mother of Mine

Just one little wish for you, Mom,
But it's loving and happy and true~
It's a wish that the nicest and best things
Will always keep coming to you!



You are always the best =)