Tuesday, June 30, 2009

melangkah menuju tanah air

bas nizhny-moscow: 8jam
flight moscow-dubai: 6jam
flight dubai-klia: 7jam
kereta KL-batu pahat: 5jam
(lebih kurang laa)
dan akhirnya..sekarang dalam bilik atas katil bersama laptop baru. =)

aku bahagia!sangat2 bahagia! =))

xda assignment
xda homework
xda perlu fikir


yang paling penting,dah makan sepuasnya =p.kempunan sangat nak makan makanan m'sia yang memang terliur bila dikenang.nak makan kat warung tepi jalan..kfc mcD pizza..tak perlu lagi menahan perut pabila lapar..pergi mana2, kompem halal tanpa sebarang syak wasangka..tak payah fikir kat rumah xda makanan..tak payah fikir barang dapur dah habis..tak payah fikir nak masak apa..semua tersedia.bahagia,kan kan?

hm..tapi ramai dah habis cuti.nasib baik ada sikit yang belum habis cuti.esok nak keluar!jalan2 makan2 dengan penuh bahagia.jeles x?jeles x? =p

oh ye..kepada kamu2 yang inginkan souviner dari russia meh la datang batu pahat!first come first serve! =p

Saturday, June 27, 2009

jom ramai2! =)

ya Allah...
peliharalah keselamatan nurul amirah dan rakan2 sepanjang perjalanan mereka menuju ke kediaman masing2.jauhkanlah mereka dari sebarang penyakit.elakkanlah mereka dari ditahan,sama ada di moscow atau klia.

ya Allah...
permudahkanlah urusan mereka.

Amin~~~~




Wednesday, June 24, 2009

lalala~~


aku.sangat.sangat.sangat.bersyukur!!

1st year telah ditamatkan dengan jayanya =)
kita tutup 1st year kita dengan tasbih kafarah dan surah al-asr
(ayat kak farah =p)


bioorganic chemistry
latin langguage
medical physics
biology

musim exam paling extreme,kalah spm.series!macam2 jenis stres jumpa kali ni.lebih dari jenis2 stres spm.yang jenis tak pernah terlintas pun ada.hish...stres yang amat.b'jangkit2 lak tuh.merebak macam swine flu. =p

oh ye..sempena ngan exam ni bakat baru aku dicungkil.berjaya tak tidur malam berturut2 sampai 3-4 hari.tidur ntah brapa jam je.hebat tak?hebat wooo~~biasa pukul 11 pun dah ngantuk.

sempena ngan musim exam ni jugak dianugerahkan mimpi yang extreme.malam nak exam chem.mimpi diserang formula.menusuk2 bertubi2 kat otak.sakit yang amat.sampai menjerit2 meronta2.series sakit kepala masa tu.dalam mimpi tuh paling banyak formula phenol.bangun tu terus baca phenol,mana la tau petunjuk.tapi frust tak dapat.sampai skang duk t'kenang phenol.agaknya sampai akhir hayat kot phenol akan terus melekat dalam fikiran.dalam exam tuh dapat soalan ketoacid.nasib dapat jawab.oh ye..untuk makluman,bioorganic chem sangat2 banyak formula.beratus2 kot.ntah.yang penting sangat banyak.separuh mati duk hafal..T_T

physics lak sangat2 dibantu oleh prof-ku yang sangat comel.haha die tak tanya extra question.langsung!baik,kan?dah la comel..=)

dan akhir skali,biology.yang paling buat orang emo, stres dan bengang.dikejutkan dengan berita ramai fail!paling banyak dapat 3,lulus cukup makan.gile!strict gle cikgu.masing2 stres emo stres emo stres emo.

comel x?baru beli.. =p

aku?hm...alhamdulillah sangat2 Allah tolong aku.ye,Allah tolong banyak yang amat sangat sangat sangat.huhu terharu.nak jugak Allah tolong aku yang ntah pape nih.semua yang Allah bagi sama ada sebagai nikmat atau ujian.ntah2 dapat camtu pun Allah saja nak uji,kn kn?

ntah apa aku ngarut panjang2 ni.kompem semua orang baca lompat2.tol x?wek!xkesa pun..yang penting aku puas hati dapat luahkan =)

3hari lagi balik m'sia!!!weee~~~~
fly~~~~~~~
b'debar2!series!waaa mcamana eh m'sia skang?kesunyian tanpa kehadiran aku?
seronoknye..seronok seronok seronok!
hati b'bunga2 nak balik m'sia.. =)


huhu tapi masalah hingusan datang balik semalam.huhu xnak kne quarantine kat klia!!!
kamu2 semua doakan aku tak kene tahan eh! =p