Friday, December 25, 2009

exam mode activated

teka berapa suhu pagi ni?
- 3!jeng jeng jeng PANASSSSSS :P
alhamdulillah..seronok seronok seronok! :)
harap2 suhu ni kekal saaaaampai abes winter

ok.current update.

exam anatomy ngan histology makin dekat.
anatomy: "largest exam in a medical student life"
histology tak kisah..plan setakat ni,seminggu sebelum exam baru nak start.
sekarang kena fokus anatomy
roughly, tinggal sebulan je lagi!
TAK CUKUP!!!
gile punya banyak teori
gile punya susah preparat
banyaknyee kena sumbat dalam otak in such little time!!
huhuhu entah sempat ke tak ni nak revise
tu la, senior pesan suh start revise dari awal sem degil
:( :( :( :( :(

hm...skarang ni lak ngah sibuk kumpul zachot untuk subjek2 lain
zachot dah berjaya kumpul 4 subjek!
usaha mem-panda-kan mata selama berhari-hari berbaloi
ada 5 subjek lagi untuk dapat zachot, termasuk PE (ala2 PJK kat sekolah dulu)
tapi semua test dah buat
tinggal nak tunggu result
harap2 semua ok :)
bak kata hairi "almost fail doesnt change anything.but fail change everything"
haha believe it or not, but its true :D
tp xmo la dapat 3
perasaan sangat2 tak puas dan tak best kalau dapat 3.. T_T

tak sabar nak abes 2nd year :)
theoretical year abes
nanti masuk clinical year!
nanti boleh jumpa russian2 yang sakit
but yet, its getting tougher year by year
akhir2 ni macam dengar ramai la pulak yang kecundang,kena repeat year
repeat the whole year again? huhuhu xmo!!!

ok2 jangan fikir jauh2
ni yang depan mata pun tak selesai lagi
kawan2!! jom doa!
"mudah-mudahan nurul amyrah cemerlang dalam exam anatomy dan histology nanti..aminnn~" :)

way back into love



I've been living with a shadow over head
I've been sleeping with a cloud above my bed
I've been lonely for so long
Trapped in the past, I just can't seem to move on

I've been hiding all my hopes and dreams away
Just incase I ever need them again someday
I've been setting aside time,to clear a little space in the corners of my mind

All I want to do is find a way back into love
I can't make it through without a way back into love
ohhh

I've been watching but the stars refuse to shine
Ive been searching but I just dont see the signs
I know that its out there
There's got to be something for my soul somewhere

I've been looking for someone to shed some light
Not just somebody to get me through the night
I could use some direction, and I'm open to your suggestions

All I want to do is find a way back into love
I can't make it through without a way back into love
and If I open my heart again
I guess Im hoping you'll be there for me in the end

There are moments when I dont know if it's real
or if anybody feels the way I feel
I need inspiration, not just another negotiation ~suke part ni :) ~

All I want to do is find a way back into love
I can't make it through without a way back into love
and If I open my heart to you
Im hoping you'll show me what to do
and if you help me to start again
you know that I'll be there for you in the end.

Tuesday, December 15, 2009

"− 29 degree"

SEJUK! AMAT2 SEJUK!
suhu paling sejuk kot sepanjang hidup setakat nih
last year paling sejuk −21, itupun sekejap
tolong laa jangan turun lagi suhu... :(

satu tapak keluar bangunan
semua beku
air dalam mata dan hidung beku
susah nak buka mata
dah la mata pun kecik je -.-

pakai mafela tutup hidung
wap air yang kuar masa bernafas
beku kat mafela

pakai seluar berlapis-lapis
stokin 3 lapis
winter boots penuh bulu
kaki tetap kebas
langsung tak dapat rasa ada kaki

naik bas
tingkap jadi legap
sebab wap air kat tingkap pun beku

1 badan beku
kaki kebas
dada sakit
kepala pening

susah nak keluar macam ni..
tak sanggup nak tunggu bas lama2
tak sanggup nak jalan jauh pegi kelas
nak pegi shopping winter sale kat mega pun tak dapat :((

jom ramai2 doa suhu naik semula!

Tuesday, November 17, 2009

ciku dan duku

nah!video ni duku buat khas utk ciku :)
sweet n comel sangat2!
saayaaaang duku! :p

Tuesday, November 3, 2009

pink pink pink!

nak ubah layout blog
dah cari merata
tapi pink jugak yang berkenan di hati
comel x?
(^_^)

Sunday, October 25, 2009

ini tempat mereka

Aku selalu terfikir,kenapa aku ada kat Russia ni?
Russia tak macam negara2 dunia lain di mana islam dah berkembang luas.kat sini,tak ada satu pun restoran halal.teringat balik pengalaman kat berlin,germany hari tu.betapa banyak restoran halal,even kfc halal pun ada.sini kalau malas sangat nak masak,pergi restoran,beli makanan vegetarian atau seafood, yang biasanya tersangatlah tak sedap dan mahal.kesimpulannya,daripada kurang reti masak,semua secara automatik jadi handal memasak :)

Orang2 sini pun langsung tak peramah. pandang rendah kat kami2 orang Malaysia yang nampak sangat ‘comel’ banding dengan mereka2 yang berbadan dan berkaki sangat panjang.tapi last2 mayat mereka2 yang dijadikan bahan belajar, kami bawa main (haha kejam tak? :p)

sistem belajar sini pulak berbeza dengan tempat2 lain.sini langsung tak ada assignment.tapi test memang tersangatlah banyak.itupun sekadar untuk dapat zachot.zachot ni la yang membenarkan kami2 ambil exam.pemarkahan kat sini 100% based on exam.exam pulak writing dan oral.betul2 kena ikut mood cikgu -.-

dan dengan ini, aku dah dapat jawapan =)

Allah hantar aku sini
sebab Allah nak ajar aku berdikari
sebab Allah nak tolong aku improve ‘kehandalan’ memasak
sebab Allah tau aku sangat tak suka buat assignment
sebab Allah nak tolong aku improve ‘kehandalan’ bercakap

Allah tu sweet,kan?

Oh ya,dah terlanjur sebut pasal mayat2 russian tadi.meh nak cerita sikit.ini daripada sumber yang boleh dipercayai.kerajaan rusia mewajibkan mayat2 rakyatnya dijadikan bahan kajian.kalau tak nak, ahli keluarga kena tulis surat,mintak mayat semula.patut la hari tu ada mayat bayi.punya la kitorang mengutuk perbuatan mak ayah dia yang sanggup bagi mayat anak kecik macam tu jadi peprat.rupa-rupa memang wajib :p.kerajaan sini kedekut tanah nak dijadikan kubur kot :p.tapi sepanjang hidup kat sini,memang tak pernah lagi jumpa kubur.berbanding kalau kat Malaysia, macam2 agama punya kubur terbentang luas sana sini. seseorang tu pulak kena buat surat dan bagitau keluarga awal2 kalau nak badan dijadikan kajian.sangat berbeza,kan kan?

Monday, October 5, 2009

kami.lega.

Budak-budak 2nd year dah lega
Kenapa?
--> Sebab tragedi “woof2” dah berakhir
--> Sebab open house berjalan dengan meriah
--> Sebab orientasi 1st year dah selamat berakhir
so give thanks to Allah and say Alhamdulillah =)

Open house budak-budak 2nd year yang comel-comel seiring dengan orientasi budak-budak 1st year yang baru sampai. Jawatan ketua chef dan setiausaha orientasi diamanahkan kepada seorang budak baru belajar. Terkontang-kanting awal-awal pagi kat dapur berusaha habis-habisan masak nasi tomato untuk 25 ekor ayam yang dipotong sepuluh dalam 6 periuk besar. Dihiasi dengan mata panda sebab malamnya berhempas-pulas memotong dan mem-blend bahan-bahan yang nak kena masak yang tersangat la bertimbun-timbun. Terima kasih ina joelina dan siti neddy yang bersama-sama berganding bahu meringankan beban kat dapur! Semoga kamu-kamu mendapat ganjaran oleh Nya. Akhirnya setelah makanan siap dihidang dan dilicinkan oleh tetamu yang rakus, saya pengsan sampai ke maghrib. Bilik mewah lagi besar kami yang sangat digemari ramai sejak akhir-akhir ni dijadikan markas solat maghrib kanak-kanak ribena perempuan 1st year yang tak henti-henti berceloteh. Lepas solat, makanan iron chef dihidang. Makan makan makan lagi =).

Malamnya orientasi diteruskan sampai pagi ahad. Oh ye, mintak maaf kepada kamu-kamu (especially seniors) yang handle orientasi sebab kami tak turun sangat majlis tu. Tapi still, kami dah buat keje kami tau! Laporan orientasi, kad jemputan, dan announcement kami dah siapkan. Jangan marah-marah lagi ye senior-senior yang garang =p

Tuesday, September 29, 2009

addicted


beli kat etazhe, 80 ruble


setengah jam kemudian

jeng jeng jeng!siap!!

Tuesday, September 8, 2009

2nd year student

lama rasanya tak melihat-lihat apa dah jadi dengan blog nih

pejam celik, pejam celik dah masuk minggu kedua jadi “pelajar 2nd year”.semua makin susah.subjek makin berat.masa makin padat.sem ni,tambah subjek physiology,biochemistry,psychology n paling tak tahan ada philosophy!!

physiology, senior cakap setiap kali kelas nanti dapat katak.kelas minggu lepas,sekelip mata je katak yang suka melompat2 jadi longlai.jarum dicucuk pada brain stem dan sepanjang spinal cord.mati katak betul katak tu.kesian.terasa kejam.tapi that is the way.sory katak hijau kilat2 =).

biochemistry, subjek ni senior cakap subjek yang paling susah.jauh beza ngan general chemistry n organic chemistry masa 1st year dulu.entah laaa..harap2 semua ok nanti.doakan eh!!

psychology, takda exam,cuma zachot.hohoho(gelak kejam)

philosophy!!!waaa kena blaja sejarah balik!!plato socrates hipopothamus dan seangkatan dengannya.sampai buddhism, taoism dan kisah zaman2 purba kala semua lengkap dan perlu hafal hafal n hafal.hishhh…-.-

sem ni, exam anatomy dengan histology, 2-2 subjek berat.doakan tau!!

tapi yang paling best, anatomy semakin menarik!!
irina stanikova yang genius dan baik hati suka bagi info2 membeliakkan mata


penyakit2 yang bakal setiap orang hidapi zaman2 umur emas nanti,begantung pada bentuk badan.orang tinggi2 biasanya b’masalah dengan digestive system.sebab topography organ yang kurang dari normal.tapi mereka2 ni takda masalah dengan jantung n vascular system.terbalik dengan orang yang kurang ketinggian dan comel2 =)

baby2 yang comel suka masukkan semua benda dalam mulut.sebab masa comel2 tu, deria rasa yang paling hebat banding deria lain.comel betol! =)

“the way to a man's heart is through his stomach”.peribahasa ni betul rupanya.sebab keadaan stomach orang lelaki mempengaruhi keadaan jantung mereka2 ni..hishh...

purata saiz perut lelaki n perempuan sama walaupun jumlah makanan yang dimakan beza2.faktor luar macam keturunan dan apa yang dimakan yang tentukan appetite makan.

hm...ape lagi eh..nanti2 tulis lagi..kepala sakit.terhantuk sekuat hati kat bucu meja semalam.sampai hari ni rasa sengal2..oh otakku..kesian kamu..

mama's day! =)

happy birthday mama!!
mama sentiasa muda, anggun dan menawan dalam hati2 kami =)


Tuesday, August 25, 2009

fly~~

cepatnya 2 bulan berlalu
masa untuk pulang ke rusia dah tiba
esok akan jadi satu hari yang menyedihkan
walaupun tarikh keramat 27/8 biasanya disambut dengan gembira
siapa sangka hari jadi tahun ni akan disambut dengan perpisahan

beratnyaa nak tinggalkan rumah!!
kamu2 dalam rumah ni sangat2 best!
setiap dari kamu menambah ceria
setiap dari kamu adalah pelengkap

detik2 terakhir ni
semua mula terasa dengan perpisahan yang bakal terjadi
setiap saat kamu buatku terharu
setiap layanan,setiap perlakuan,setiap pertuturan
perkataan "sedih" yang ditanda adik di kalendar
makin tambah2 beratnya hati

macam tak sanggup nak hadapi esok
susah berat sedih pilu
semua bercampur2

mudah2an Allah kuatkan hati ini esok..amin~

Friday, August 14, 2009

nyamuk dan ayam pox

Tak sangka cuti ni memang tragis.demam selama 4hari.kejap panas kejap sejuk.hari ke4, ujian darah dibuat dan esoknya klinik call, “nurul amirah, kamu positif untuk denggi.datang klinik petang ni boleh?”

Petang tu,kat klinik “doktor, saya tak nak pergi hospital boleh?”

“Awak makan ubat ni dulu.kalau malam ni sakit perut lagi,kena terus pergi hospital.”
Malam tu, lepas makan ubat gastric terus masuk tidur.tapi sakit perut tetap tak hilang2.terasa malas nak pergi cakap kat mak perut sakit lagi.

Esoknya, sakit perut tak hilang2.terus dinaikkan kereta ke hospital pantai.turun je kereta,ada sorang pemuda comel sambut kat depan pintu masuk bahagian kecemasan.ingatkan pakcik krepot mana sibuk2 tadi.rupa2 doktor!haha.terus jadi malu.

Betapa berbeza rawatan sini dan Russia.betapa orang m’sia sangat pemalu dan hormat orang lain.betapa orang m’sia jaga adab2 dan batas2.hal seperti inilah yang sangat2 kurang bila ada kat tempat orang yang rata2nya tak malu dan tiada batasan. it feels GOOD to be in Malaysia!!

Lepas siap semua proses2,ada pakcik muda yang melimpah ruah dengan senyuman sejak datang tadi tolak masuk bilik wad.rupa2 dapat single room!suka tu suka la jugak.bilik besar,a tv all on my own,ada toilet besar tak payah share.tapi still,menakutkan!tak suka duduk sorang2!lagi2 ada tingkap yang sangat2 besar dan panjang! takpe2,pasni cepat2 baik,lepas tu boleh cepat2 keluar.

Lepas tu,things getting worse. virus denggi mengganas.dan sakit perut tu sebenarnya inflammation of liver.platelet mula kurang dan kurang.gusi mula berdarah.kulit jadi merah2.“kalau nak baik cepat,kena makan banyak2!”.baiklah!lepas tu dah tak fikir banyak dah.sumbat selagi perut dapat menampung.makan makan makan.dan hasilnya…jeng jeng jeng!!!3hari je duduk sana.alhamdulillah..

Tapi tadi sebelum nak discharge, ada bintik2 merah timbul.doktor terkejut “this is very rare!i never see dengue and chicken pox cases at the same time.”

“its ok doctor.i know im special.one in a million.”

Oh ye, ciken pox ni dibawa pulang oleh adik saserku yang baik hati dua minggu lepas.dan sekarang,4 orang dalam rumah ni berbadan poka dot.huhu macam nak nangis!tak nak poka dooootttttttttttt!!!tak suka!!!

Ni dah dekat rumah.hatiku yang meradang dek kerana nyamuk yang durjana masih belum pulih sepenuhnya.dan poka dot bakal menghiasi kulitku.nice.

Semua yang berlaku ada hikmah.just be grateful! =)

ni ada gambar2 tempat penginapan hotel 5 star tu.jemputlah datang nanti =)

breakfast =)

lunch!!

p/s:bekas tu sebijik macam kat sushi tingkoff etazhe!bukan russia je ade bekas tuh rupanya..

permandangan luar tingkap yang jadi teman paling setia

p/s: ni laa batu pahat!!maju tak? :p

suasana dalam bilik.kosong.

cak!!!dalam kelambu! kelambu pink tu betol2 buat terasa macam tuan puteri =)

sebelum balik =)

Friday, July 31, 2009

tatkala kesepian

tatkala diri kesepian
folder lagu dibuka
dan dibelek satu persatu
dan lagu ini menjadi pilihan hati

saat muzik berkumandang
hati menjadi girang
ingin ku menari dan menyanyi
mengikut rentak lagu ^_^

jemputlah dengar :p





Monday, July 27, 2009

jalan-jalan yang menggembirakan 2

baru balik kL lagi =)
hoih~
macam2 jadi
sangat2 macam2
dan sangat2 menyerabutkan

tapi akhirnya
rancangan ditukar semula saat2 akhir
alhamdulillah =)

lompat2 dengan bahagia
pertama kali kaki dijejakkan ke one utama
terasa diri tidak lain dan tidak bukan
hanyalah penyibuk semata2 antara mereka berdua
"takpa..kalau hg takda, mana tau benda tak elok jadi"
apa2 pun..maaf ye kamu2!!

esoknya
ingat nak balik batu pahat dah
tapi pada saat2 akhir
tiba2 datang penyelamat
dan
lompat2 diteruskan
ke midvalley

lompat-lompat
makan sushi
lompat-lompat
main bowling
sangat2 teruk main..
sampai ada pakcik yang baik hati datang ajar
rupa2 cara pegang bola bowling pun salah -.-
*sangat2 tidak ku suka mem-bowling-kan diri*
malu!!
lompat-lompat diteruskan
baju sama dibeli lagi antara kami =)
lompat-lompat
makan burger king
dan akhirnya
solat sebelum balik

sangat2 ku harap
itu bukan kali terakhir
semoga kita dapat jumpa lagi
dan semoga kamu terbang ke UK ^_^

amat2 kesal
tak dapat jumpa ieda
tak ada jodoh kali ini mungkin -.-

Monday, July 20, 2009

movie time!

semalam transformers menjadi tatapan seisi keluarga
dah lama betol tak pegi me-movie-kan diri
kali terakhir menjejakkan diri dalam panggung wayang

dah approximately 1 tahun setengah
dengan sahabat kat midvalley

2 setengah jam menyengkang mata
terasa amat2 berbaloi

sangat2 besh!!

terpegun dengan robot2 yang comel

dan sweet juga :p
mereka2 boleh nangis dengan air mencurah2
teringin la nak 1..

amat2 disarankan untuk kamu2 tengok =)

semangat tak kami2 bergambar? :p

Friday, July 17, 2009

cuti cuti cuti =)

sebaik kaki dijejakkan kat rumah, segala kerja2 suri rumah diserahkan.

pagi kena bangun awal, masak dan bagi makan kat mereka2 yang nak pergi sekolah.kalau kurang rajin ayam goreng jadi menu.kalau kerajinan tiba2 bertambah, ayam tu di-sambal-kan atau di-lauk-kan.

hal2 kain memang dah sebati dari kecik lagi. basuh, sidai, angkat, lipat, gosok untuk mereka2 yang tinggal kat singgahsana ni.


malam kena sama2 menyiapkan kerja sekolah mereka2. kalau ujian macam minggu lepas, kena pastikan mereka2 baca apa yang patut dan bagi latihan banyak2.selagi tak siap tak boleh tidur.kalau tak dapat markah yang ditarget, siap nanti!! hahahahaha (gelak kejam)

kadang2 kerja tambahan diberi. dah 3 malam tak cukup tidur tolong menyiapkan resume mohon kenaikan pangkat "profesor madya" untuk ayah.itu pun belum kompem pun dapat.susah betol nak naik pangkat ni -.-


cuti yang sibuk dan memenatkan.

tiba2 terasa rindu pada cuti yang membosankan itu.
tapi hati memang terasa bahagia kat rumah =)


tinggal sebulan setengah je lagi..
masa!jangan kamu berlalu dengan pantas!!

lompat2 lagi =)
hari tu kamu2 balik, dapat lompat2 dengan penuh bahagia lagi!!

ramai2 beli baju sama lagi!comel!suka suka suka! =)

tapi macam sekejap sangat dapat keluar..
kamu2 semua dah pergi tinggalkan batu pahat..
nanti kamu2 balik lagi tau!kita keluar pakai baju yang kita beli hari tu eh!!

haha mesti seronok =p

antara mereka2 yang keluar

oh ye..
tengok ni
semalam minum air ni
tiba2 terpegun terdiam terkedu

terasa sedap sangat!nyum3...
kalah mountain dew =p


jemput minum... =)

Sunday, July 5, 2009

jalan-jalan yang menggembirakan

um..
apa nak tulis eh?
tak tau tak tau tak tau..
tapi terasa nak mengarut =p

baru balik kL
pergi melompat-lompat
dengan penuh bahagia
bersama sahabat

yang dah lama asyik ajak melompat-lompat

lonpat-lompat
makan mcD
lompat-lompat
pusing the mall
lompat-lompat
naik bilik
lompat-lompat
pergi solat

setelah itu
lompat-lompat diteruskan
dengan bersemangat
berjam-jam
berpeluh-peluh
bersesak-sesak
berhimpit-himpit
bertolak-tolak
bermati-matian
demi donut

makan dengan penuh semangat
sampai perut penuh tak dapat diisi lagi
2 setengah donut berjaya disumbat ke perut!!
terer x?terer x?
lagi comot lagi besh makan
tapi segan bila kamu tegur kecomotan yang melanda
hish..lain kali jangan ditegur! =p

setelah kenyang
hati sangat2 girang
ingin menyanyi
ingin menari
ingin melompat lagi
ternyata dunia bagaikan aku yang punya
sangat bahagia
hanya sahabat2 yang tau apa aku buat kalau perut kenyang =)

perut kenyang
lompat-lompat
balik bilik
sangat seronok bersama sekotak donut free
sampai terlupa souvenir
adeih..
rasa macam nak campak dari tingkat 23
dan kamu sambut dari bawah
lompat-lompat
patah balik

bye-bye
semoga dapat lompat-lompat lagi
semoga berbahagia di kmb,
pusat pengumpulan orang-orang emo =)

Tuesday, June 30, 2009

melangkah menuju tanah air

bas nizhny-moscow: 8jam
flight moscow-dubai: 6jam
flight dubai-klia: 7jam
kereta KL-batu pahat: 5jam
(lebih kurang laa)
dan akhirnya..sekarang dalam bilik atas katil bersama laptop baru. =)

aku bahagia!sangat2 bahagia! =))

xda assignment
xda homework
xda perlu fikir


yang paling penting,dah makan sepuasnya =p.kempunan sangat nak makan makanan m'sia yang memang terliur bila dikenang.nak makan kat warung tepi jalan..kfc mcD pizza..tak perlu lagi menahan perut pabila lapar..pergi mana2, kompem halal tanpa sebarang syak wasangka..tak payah fikir kat rumah xda makanan..tak payah fikir barang dapur dah habis..tak payah fikir nak masak apa..semua tersedia.bahagia,kan kan?

hm..tapi ramai dah habis cuti.nasib baik ada sikit yang belum habis cuti.esok nak keluar!jalan2 makan2 dengan penuh bahagia.jeles x?jeles x? =p

oh ye..kepada kamu2 yang inginkan souviner dari russia meh la datang batu pahat!first come first serve! =p

Saturday, June 27, 2009

jom ramai2! =)

ya Allah...
peliharalah keselamatan nurul amirah dan rakan2 sepanjang perjalanan mereka menuju ke kediaman masing2.jauhkanlah mereka dari sebarang penyakit.elakkanlah mereka dari ditahan,sama ada di moscow atau klia.

ya Allah...
permudahkanlah urusan mereka.

Amin~~~~




Wednesday, June 24, 2009

lalala~~


aku.sangat.sangat.sangat.bersyukur!!

1st year telah ditamatkan dengan jayanya =)
kita tutup 1st year kita dengan tasbih kafarah dan surah al-asr
(ayat kak farah =p)


bioorganic chemistry
latin langguage
medical physics
biology

musim exam paling extreme,kalah spm.series!macam2 jenis stres jumpa kali ni.lebih dari jenis2 stres spm.yang jenis tak pernah terlintas pun ada.hish...stres yang amat.b'jangkit2 lak tuh.merebak macam swine flu. =p

oh ye..sempena ngan exam ni bakat baru aku dicungkil.berjaya tak tidur malam berturut2 sampai 3-4 hari.tidur ntah brapa jam je.hebat tak?hebat wooo~~biasa pukul 11 pun dah ngantuk.

sempena ngan musim exam ni jugak dianugerahkan mimpi yang extreme.malam nak exam chem.mimpi diserang formula.menusuk2 bertubi2 kat otak.sakit yang amat.sampai menjerit2 meronta2.series sakit kepala masa tu.dalam mimpi tuh paling banyak formula phenol.bangun tu terus baca phenol,mana la tau petunjuk.tapi frust tak dapat.sampai skang duk t'kenang phenol.agaknya sampai akhir hayat kot phenol akan terus melekat dalam fikiran.dalam exam tuh dapat soalan ketoacid.nasib dapat jawab.oh ye..untuk makluman,bioorganic chem sangat2 banyak formula.beratus2 kot.ntah.yang penting sangat banyak.separuh mati duk hafal..T_T

physics lak sangat2 dibantu oleh prof-ku yang sangat comel.haha die tak tanya extra question.langsung!baik,kan?dah la comel..=)

dan akhir skali,biology.yang paling buat orang emo, stres dan bengang.dikejutkan dengan berita ramai fail!paling banyak dapat 3,lulus cukup makan.gile!strict gle cikgu.masing2 stres emo stres emo stres emo.

comel x?baru beli.. =p

aku?hm...alhamdulillah sangat2 Allah tolong aku.ye,Allah tolong banyak yang amat sangat sangat sangat.huhu terharu.nak jugak Allah tolong aku yang ntah pape nih.semua yang Allah bagi sama ada sebagai nikmat atau ujian.ntah2 dapat camtu pun Allah saja nak uji,kn kn?

ntah apa aku ngarut panjang2 ni.kompem semua orang baca lompat2.tol x?wek!xkesa pun..yang penting aku puas hati dapat luahkan =)

3hari lagi balik m'sia!!!weee~~~~
fly~~~~~~~
b'debar2!series!waaa mcamana eh m'sia skang?kesunyian tanpa kehadiran aku?
seronoknye..seronok seronok seronok!
hati b'bunga2 nak balik m'sia.. =)


huhu tapi masalah hingusan datang balik semalam.huhu xnak kne quarantine kat klia!!!
kamu2 semua doakan aku tak kene tahan eh! =p

Sunday, May 31, 2009

nothin much

exam is coming
going to b inactive
pray for me!
doakan tau!wajib!
=)

Tagged by pakcik

1. How old are you?
19 not yet..muda ag =)

2. Are you single?
single mingle...kot =p

3. At what age do you think you’ll get married?
after graduate yang penting

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
who am i with??jodoh di tangan Allah

5. If not, who do you want to marry?
sape2 yang masuk meminang.senang =p

6. Who will be your bridesmaid or your bestman?
biar mama pilih

7. Do you want a garden/ beach or traditional wedding?
tradisional laa..kate melayu..

8. Where do you plan to go for honeymoon?
paris!!!

9. How many guest do you think you’ll invite?
sape2 yang sudi datang

10. Will that include your exes?
kalau sudi, u r most welcome =)

11. How many layers of cake do you want?
cukup untuk semua orang makan

12. When do you want to get married? Morning or evening?
morning!murah rezeki..

13. Name the song/tune you would like to play at your wedding?
yang comel2

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
apa2 yang sesuai

15. Champagne of red wine?
air zamzam

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
ikot keadaan.xnak pk.

17. Money or household items?
both =)

18. How many kids would you like to have?
ikot Allah bagi rezeki

19. Will your record your honeymoon in DVD and CD?
mayb.yang penting tangkap gambar banyak2.going to b sweet everlasting memories =)

20. I want to know their wedding plan:
ieda!!
roro
ina
kerry =p
syazaizura
arip

xda paksaan dibuat =)

Tuesday, May 26, 2009

Kisah dalam bas

Lama betul rasa tak update. Lama betul dah yang ni duduk dalam draft. Kurang mood untuk klik "publish post" hari tu. nah! here it is~ =p

Hari ni x ubah macam hari2 lain..naik bas, pegi 4th campus, balik naik bas semula.

Perjalanan balik, dalam bas. Bas sangat2 sesak, sangat2 berhimpit2. Terpisah dari kawan2. Tiba2 bahu dipeluk oleh sorang makcik. Mukanya didekatkan. Try nak jauh sikit. Tapi dia pegang dan dekatkan balik. Cuak. Pelik. Kat sini tak pernah lagi orang buat camtu.
“hm..tudung ni cantik la.ada lagi tak?”
”ada..tapi dekat rumah”
”rumah dekat mana?”
”kat prospek gagarina, saya duduk asrama”
”makcik nak ikot balik boleh?makcik dah lama nak tudung macam kamu pakai ni”
Senyuman kelat dilemparkan. Sudah. Makcik nih nak ikot balik pulak. Takpe la. Bersangka baik. Islam jugak kot. Bagi je la tudung satu.

Tiba-tiba ada sorang pakcik pulak naik bas n tegur.
”muslim ke?"
”aah” sambil tersenyum
”patut la..cantik!sangat cantik!”diulang2 beberapa kali. suara pakcik tuh kuat.nak bergegar 1 bas dia jerit.habis semua orang tengok.
”betul!betul!”makcik yang tadi ada lagi kat sebelah sokong dengan suara kuat jugak.muka penuh yakin. Adeih..pulak dah. Cuma mampu tersenyum kelat. Russian yang lain duk perhati pelik. Lemas!! Rasa macam nak ghaibkan diri je.malu la!

Xda la, typical asian girl.kalau nak dibanding dengan russian berambut blonde dengan mata biru memang macam langit ngan bumi.betul ke?betul kot.tapi makcik2 kat sini memang dah banyak kali jugak kot puji2 sal nih.
”kita mungkin tak secantik russian.tapi makcik2 ni nampak yang kita suci.agaknya tuh yang mereka maksudkan dengan cantik”pabila liyana mula berkata2.

Sambung balik cerita.turun bas, makcik tu ikot.kawan yang lain dah bising2.
”eh..mira dapat mak baru laa!!”

Dalam perjalanan,
”makcik ni islam jugak ke?”
”bukan.makcik kristian.orang kristian pun kena pakai tudung sepatutnya.budak2 zaman sekarang yang tak nak pakai.”
Hm..pernah dengar jugak pasal nih.kalau tak silap, dorang pun tak boleh makan babi sepatutnya.nah!!nampak sangat agama dorang asal dari islam,tapi dah diputar belit.

Masa hulur tudung,sempat doa dalam hati yang mudah2an makcik ni dapat hidayah dan terbukti satu hari nanti pada dia yang islam agama sebenar.

Banyak jugak konflik dengan makcik tuh lepas tuh.macam2 dia nak.nasib baik ada senior datang tolong selesaikan.

Terasa hari tu macam dapat pengajaran. Allah nak tunjuk something. Terbukti islam ni betul. Terbukti islam berjaya pikat hati agama lain. Tak perlu ”cantik” untuk nampak cantik. Islam yang mencantikkan kita. =)

Monday, May 11, 2009

jom tengok ni^^

nak dedicate 1 video
dapat masa syahadatul haq semalam *thanx kak atam!*
besh yang amat!
lapangkan hati..hayati video nih ye kawan2!!

Saturday, May 9, 2009

That Wonderful Mother of Mine

Just one little wish for you, Mom,
But it's loving and happy and true~
It's a wish that the nicest and best things
Will always keep coming to you!



You are always the best =)

Wednesday, April 29, 2009

~~Nizhny Park~~

Pergi nizhny park lagi hari ni!! =)

kali nih pergi melawat hamba2 Allah yang baru lepas ber-hibernate kat zoo park.lama sangat2 dah berhajat nak pergi.atlast tercapai gak hajat! oh ye, syukran jazilan kepada yang sudi belanja =)

xda la banyak mana pun jenis hamba2 Allah kat situ.
tapi..boleh laa..cukup syarat dengan kehadiran pakcik harimau dan pakcik singa..walaupun tanpa pakcik gajah atau pakcik panda yang kompem comel..huhu

yang paling besh, pakcik unta!!!comel!haha pakcik tuh nak aiskim yang kitorang makan..unta makan aiskim ke?xtau..tapi yang penting pakcik tuh ikut cakap kitorang..baik betol!


ni la taman zoo!
jom kita pergi tengok pakcik unta yang comel =)

pakcik unta tengah makan rumput..
comel,kn kn..nampak alim..=p

cak!!
comelnye diee~~ =p

^^kami^^

pakcik unta yang sentiasa ikut aiskim

hm...gambar pakcik unta je yang dirasakan comel dan menarik..
pakcik2 yang lain dikurung dalam sangkar.lebih kurang macam kat malaysia je.. =)

arnab ngan kura-kura betul xda..
patung pun jadi laa..
tapi patung tuh comel!betol!

antara kuntuman bunga terawal..cantik!!!

sory post nih mengarut =p

Tuesday, April 28, 2009

Finally, it's spring!!

Russia memang pelik..

Memang semua yang wujud kat bumi russia nih serba x kena, pelik dan ajaib..

"Yup2..except the girls!" bak kata sorang klasm8. dah nama lelaki..tuh je la yang dorang nampak.hm...lagipun memang diakui russians cukup bergaya..even makcik berkedut2 nak pergi pasar pun bermekap n ber-lipstik merah menyala. lain rupanya jadi..

Oh ye..berbalik pada tajuk.kalau cakap pasal kereta, russians ada 1 tradisi yang memang pelik dan x dibuat oleh mana2 puak lain di dunia (rasa2nya la)..kereta, walau semahal atau seburuk mana pun, x pernah dibasuh.kotor,berdebu,berhabuk!kalau naik bas, ada yang cermin tingkap jadi legap sebab terlampau kotor.plate number kereta lak ada yang pakai lekat dengan tape.bukan stakat tuh, kalau ada part2 yang tertanggal,boleh lagi tuh dorang tampal pakai tape!daif betul nampak.. series!tapi dorang memang x pernah kesah kot.siap bawa kereta tuh merata lagi.

Hm..tuh baru 1 aspek.x nak la cerita panjang sal perangai orang2 sini.tapi secara ringkas, russians bagaikan dalam dunia mereka sendiri.segala2nya dibuat lain dari cara orang normal di luar russia, dah la memang sangat2 terpisah dari dunia luar.buatlah apa pun, asalkan kamu bahagia wahai russians.. (^_^)

Tujuan tulis post kali nih sebenarnya bukan nak cerita pasal russians, tapi pasal cuaca.alhamdulillah,winter dah berlalu dengan selamat walaupun kalau ikutkan, memang dah patutnya lama masuk spring.sekarang xda lagi snow, xda lagi winter coat, xda lagi winter boots.tapi yang pelik cuaca kat sini, suhu boleh berubah dari -4 degree ke 30 degree dalam masa beberapa hari, x sampai seminggu!pelik..terkejut, terpaku, terkedu..baru last week snowing sangat2 lebat.hari ni 30 degree!panas woooo~~~~~ nasib baik sangat2 berangin.mengikut kata sorang senior,

"nih baru spring!summer nanti lagi panas..sebab tuh russian kalau boleh semua yang ada dorang nak buka"

hoih~ memang cuci mata betol la budak laki!lagi2 non muslim yang memang xda batasan.yang muslim..kuatkan iman kamu ye~~~!!!bidadari syurga jauh lagi cantik..ehem2!! =p

hm..x lama lagi mesti penuh dengan bunga..mesti cantik!cepatlah kamu kembang wahai bunga2..hanya kamu yang mampu menjadi penyeri bumi russia nih.. =p

Tuesday, April 21, 2009

nDOA

muslimah first year nnsma berkumpul untuk aktiviti ala2 explorace
benda nih lebih kurang bulan lepas kot
besh!!



hoih..sekarang nih lak sepatutnya dah musim bunga..
2 minggu dah hidup tanpa snow..
tapi snowing balik..amat2 lebat lak tuh!

"ape dah jadi ngan bumi skang nih?"
"semua musim cam terbalik2"
"nak kiamat dah kot..."

Saturday, April 18, 2009

Pabila kisah2 lama dikenang~

Tigs.

1,2,3 Jupiter.semua perempuan.kelas yang sangat2 hevoc!xda apa yang dirahsiakan.we share all our thoughts, laughs n tears.kawan2 adalah segala-galanya.tapi sayang, kami dipisahkan mengikut ranking start form 4.tapi tetap akan bersama semula kat port biasa waktu rehat.xkan ku lupa, waktu kelas berkumpul balik dan menangis bersama semahu2nya pada hari terakhir untuk yang akan berpindah ke mrsm dan sbp.tangisan sahabat sejati that I’ll treasure for the rest of my life.

*nazurah*amyrah*syazwani*najihah*
Orang terdekatku dalam kelas. The 4 hokage. 4 kelopak lucky clover jadi simbol persahabatan. Berjanji untuk bersahabat selamanya. Tapi semua terpisah ke maktab berbeza. Syahdu,kan..

Maktab.

404-504. dikatakan kurang rapat antara laki dengan perempuan. tapi stil, we apreciate n r always there for each other.yang penting, budak2 perempuan memang besh2 semuanya! Selalu melekat 1 tempat. Sangat2 bising, lagi2 dengan bantuan “miss loudseaker”. Sampai budak laki bengang n cikgu pun pening =p. Teringat masa kami sama2 turun padang untuk riadah, main benda ala2 piring terbang tuh(lupa lak nama ape =p), kait2 rambutan tepi padang, makan sama2 tepi tuh..antara yg sgt2 xkan ku lupa.every moment is very2 precious.

*khalidah*amyrah*afidah*sariyah*
Orang terdekatku dalam kelas.sangat bantu-membantu. teringat gambar kita berempat yang masuk majalah remaja.yup2!kita memang comel!=p

I met someone back then.someone special i guess..tp sayang, its over for now. =)

Sekarang klasm8 semua dah berpecah2 kejar cita2 masing2.hampir separuh dapat tawaran oversea, alhamdulillah.dengar cerita ada gak yang nak bertunang bulan 6 nih.tahniah!maju betol korang nih!=)

Intec.

Kelas 12C, 5 lelaki dan 11 perempuan. Kamu memang sangat2 besh! Belumku jumpa kawan2 seperti kamu. Series! We were always together, always. There’s completely no grouping among us. We are 1! and will always be. Life kat intec sangat bebas, sangat hepi, sangat bhagia. Bebas untuk keluar dan bebas dari education =p. Pergi kelas, separuh masa dihabiskan untuk menyanyi dan menari. Pelik,kn? Tempat study paling enjoy pernah ku jumpa. Masing2 pun sporting sangat, as if study is not the main priority. But still, time nak exam memang masing2 pulun sehabis2nya. Atlast, we passed the exam with flying colors. Tapi kemudian dipisah2kan mengikut universiti.
“It’s such a shame for us to part”.

Silaturrahiim kami, ukhwah fillah
Bermusuh kami, nauzubillah
Berpisah mati, insyaAllah
Pengubat hati, doa rabitah

kiroro - best friend



Best Friend - Kiroro ( Japanese )

Saturday, April 11, 2009

Kadang2 terasa idupku mengarut..

Pelajar. Dihujani test. Paling kurang 2 test dalam seminggu. Boleh gak jadi sampai 4-5 test. Semua subjek membaca, menghafal, menyumbat2 dalam otak. Kadang2 terfikir gak, kalau ade math stabil sikit proses sang otak nih. Tapi x nak la math yang menyerabutkan. Math modern skolah menengah pun ok gak. Selalu terdengar keluhan penangan bahasa russia n latin. Dikatakan pelajar diberatkan dengan bahasa. Lagi2 russia. Nak menghafal grammar n vocab dorang sangat2 bukan sesuatu yang mudah. Kalau ada extra praktikal, leh jadi balik sampai pukul 8 malam. Untuk chem, disuruh buat titration. Kelas extra praktikal yang dirasakan sangat2 mengarut.
Merungutkah diriku?
Be grateful! Allah dah bagi rezeki..

Hati. Bukan masalah hati, tapi masalah dengan hati. Sampai sekarang belum diselesaikan. Cepat la selesai. Tenteram sikit idup nih nanti.
”Hati perlu sentiasa tersenyum”, bak kata roro

Russia. Graduan Russia bukanlah 1 nama yang disegani di Malaysia. Russia hanya hebat dengan ciptaan2 senjata, kereta kebal, kapal selam dll yang dibangga2kan russian. Hidup kat sini pun bukanlah seindah yang dikata2kan. Dikatakan tempat ni mula dibuka untuk foreigner tahun 1992. Patutlah.. Pentingkan diri dan pandang selekeh foreigner salah 1 ciri utama. Tak sedarkah kamu, kami datang untuk bagi duit kat kamu? Bukan datang merempat, bukan datang sebagai pelarian. Haha t'kejam lak. Sorry russian!
Semua ada hikmah. Bak kata sorang lecturer "if u can survive in russia, that means u can survive in any other parts of the world" =p



Friday, April 10, 2009

re: karya yang rosak

sorry for what i've done
sorry for causing u the troubles
sorry for causing u the pains

i just need some time
to regain my strength
to clear my mind
to judge everything once again

now..
im stuck between 2 choices
its a must for u to help me!
giv me a clue
the simplest clue
so that i wont regret
for the rest of my life

n for both of us
to get over this

Monday, April 6, 2009

La tahzan

Di saat hati bersedih
Allah bagi dirimu rezeki yang murah
Allah hantar sahabat sejati yang melegakan penderitaan hatimu
Allah campakkan semangat baru yang begitu kuat dalam hatimu

Masa untuk test

Susah yang amat nak terus fokus
Susah yang amat nak lupakan kisah hati
Susah yang amat nak leraikan kecelaruan minda
Melangkah ke kelas berbekalkan tawakal
”Aku betul2 dah buat apa yang termampu”
Sedar2..
Diri dikurniakan kemudahan
Diri dihadiahkan lebih dari yang lain
Alhamdulillah..Allah tolong aku lagi

Saat hati tak mampu menanggung beban
Seorang sahabat datang
Diri dipeluk erat
Segalanya diluahkan
”Sesungguhnya dirimu insan terpilih. Allah pilih dirimu untuk diuji. Allah nak tengok sejauh mana imanmu dan kecekalan hatimu. Sabar.. semua ada hikmah”
Hati terasa lega..sangat2 lega..

Di saat itu
Teringat kata2 akak usrah
”Allah xkan uji kita dengan sesuatu yang Allah tau kita dapat tempuhi. Sesungguhnya lagi kuat iman seseorang, lagi besar ujian untuknya”

La tahzan nurul amirah..
Jangan bersedih nurul amirah
Bersyukurlah dan bertawakallah..

'Jika Allah menolong kamu, maka tidak akan ada yang dapat mengalahkanmu, tetapi jika Allah membiarkan kamu(tidak memberi pertolongan), maka siapa yang dapat menolongmu setelah itu? Kerana itu, hendaklah kepada Allah sahaja orang2 mukmin bertawakal' (3:160)

Sunday, April 5, 2009

Silent Suferrer

Sabarlah wahai hati..
Sabar..Allah sentiasa bersama orang2 yang sabar

Ingat wahai hati..
Sesungguhnya semua yang terjadi adalah yang terbaik untukmu..

Pulihlah wahai hati..
Pulih secepatnya..
Sesungguhnya kamu sangat2 diperlukan untuk ujianNya yang seterusnya

Berhentilah lacrimal gland
Jangan dikeluarkan lacrimal fluid lagi
Cukuplah…cukuplah dulu

Berhentilah wahai minda
Berhenti berfikir tentang mereka
Berhenti untuk tahu tentang mereka
Sesungguhnya ketahuilah..ia hanya mampu menambah penderitaan hatimu


Susah..
Cukup susah nak lakukan semua ni..

Usahalah nurul amirah!
Caiyo2!!
Ingatlah..kamu tidak pernah keseorangan..tidak sekali2!

Yakinlah..Allah yang menentukan segalanya..sebaik2 perancang..

Friday, April 3, 2009

*aras 9*

Group B~
*aaron*jeffry*imran*nathan*godwinna*myra*roronija*
Mereka hevoc, ceria dengan kehadiran lelaki2 yang suka bercakap, sangat2 skema bila perlu, group kesayangan banyak lecturer sebab result mereka memang besh2 selalu =).series!

Birthday nathan.
Birthday party dirancang. Bersama room8 yang juga groupm8, roronija macam gelisah lak nak pegi ke x..
“tak pe ke kite pegi?”
“tuh la..risau la.dorang non-muslim..takut ada benda2 tak patut”
“nathan kan groupm8 kite..jahat lak kalau x pegi.bsersungguh2 die ajak”

Dengan hati agak berat, kami pegi kat blok asrama nathan.ditanya mkcik security
“nak pegi mana?”
“aras 9, bilik 924”
Sehelai kertas dikeluarkan, “larangan pelawat kat aras 9!!”
”kenapa tak boleh?”
”tingkat pelajar african” sambil buat gimik muka ala2 gangster yang pegang rokok sambil mulut dimuncungkan.series!

Adeih~makin la bertambah2 berat hati.1 panggilan untuk aaron dibuat. Aaron turun dapatkan kami. Diberi alasan kat makcik security kami nak pergi bilik dia, aras 8. berdebar2 tiba2. betul ke nak kena naik nih?! Aaron gelak sambil tekan lif. Sampai je aras 9..kami jalan belakang aaron yang memang selalunya protective.
”eh..normal je pun” african kat situ siap senyum2 ag.
Sampai je bilik nathan, seperti dijangka, kami berdua je perempuan malaysia muslim.
Yang ada dalam bilik tuh semua lelaki african, kecuali aaron dan jeffry. Oh ye..ada sorang perempuan african.
”haa..datang pun!” jerit jeffry.
Nathan pun bangun sambil kenalkan kami kat semua yang ada dalam bilik tuh..lepas tuh..godwinna sampai.

Sangat mengejutkan, mereka sangat2 sopan!
Semua dah datang, sorang2 akan wish n sampaikan pesanan untuk nathan bergilir2. pastu aaron wat persembahan untuk nathan, menyanyi dengan gitar.terpukau!suara dia memang besh!series!

Oh ye..makanan yang disediakan 2 biji kek, biskut, dengan pepsi, fanta dan cocacola.
Masa nak makan..sorang ahli groupm8 jerit kat kami
”jangan risau!halal!”

Lepas tuh party tuh diteruskan dengan "ber-party". kami diajak, tapi mereka faham kami xkan pegi. Bila diri nak barangkat balik, satu suara terdengar ”betul ke aras 9 bahaya?”
Wajah dipaling dan 1 senyuman dilemparkan.

Terharu. Party yang awal2 tuh seolah2 menghormati muslim yang berapa ketul ni je pun. Bila ada lawak2 berunsur “dewasa" keluar, sorang ahli groupm8 akan cakap
“hey2! girls~ be polite!” sambil menjeling kat kami. terasa sangat2 dihormati.series!

*dialog2 dalam russian n english dah di-Melayu-kan =p*
*Perlu difahami keadaan semasa kat nnsmu nih..african sering kali dikaitkan dengan kecurian, masalah2 mabuk, merokok, etc. dan kat sini, blok asrama dicampur lelaki perempuan dalam 1 aras*


~^^proud to be a muslim^^~

Kenapa perempuan mudah menangis?

Suatu hari, seorang anak bertanya kepada ibunya, “Ibu, mengapa ibu menangis?”Ibunya menjawab, “Sebab ibu adalah perempuan, nak.”

“Saya tidak mengerti ibu,” kata si anak.

Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. “Nak, kau memang tak akan mengerti”

Kemudian si anak bertanya kepada ayahnya. “Ayah, mengapa ibu menangis?”“Ibumu menangis tanpa sebab yang jelas,” sang ayah menjawab.

“Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan.”

Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? Hingga pada suatu malam, dia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, “Ya Allah, mengapa perempuan mudah menangis?” Dalam mimpinya dia merasa seolah-olah mendengarjawapannya:

“Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama.
Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila dia telah membesar.

“Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.

“Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.

“Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam apa jua keadaan dan situasi. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak- anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didakap dengan lembut olehnya.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sukar dan menjadi pelindung baginya.Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak..?

“Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tidak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.

“Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah “air mata kehidupan.”

Monday, March 30, 2009

Hati oh hati..

“Hati manusia itu umpama bulu yang dibolak-balik angin di padang pasir”

" Ya Allah, janganlah KAU uji aku dengan sesuatu yang tak mampu aku tempuhi, dan andainya KAU berikan aku ujian, maka kepilkan bersama ujian itu kekuatan untuk ku tempuhinya"


Thursday, March 26, 2009

^^nantikan daku..^^

memang betul
bila dah xda kat negara sendiri,baru reti nak menghargai

nantikan kepulanganku malaysiaku sayang!
rindu kamu2 sume di sana kan t'urai
*jiwang lak*

mereka spesis berbeza ^^

kucing v/s anjing

kucing bukan anjing, dan anjing bukan kucing
walaupun aku nih bukan si penggemar kucing..tapi at least
kucing kecik, anjing besar
kucing comel, anjing bajet comel
kucing sopan, anjing rakus
n paling penting
kucing halal, anjing haram







Tuesday, March 24, 2009

pemangsa


Pagi tuh x ubah macam hari2 biase yang lain..dari hostel ke bustop, dari bustop ke tempat transit, dari tempat transit ke bangunan 4th campus dekat2 dengan hospital semashko.

Kat bustop jumpe groupmates, aaron n jeffry.

Ohh ye, sebelum tu..ingin dimaklumkan setiap pintu dan tingkap bangunan kat bumi russia nih dua lapis..elak sejuk kot..n jarak antara lapisan pintu ade la dalam 1 meter.

Sambung balik cerita..sampai je depan pintu masuk, yang lain dah masuk dulu, termasuk roro. amat2 mengejutkan gugur jantung ade sekor anjing itam berkilat menjenguk antara aku ngan roro tol2 time aku nak masuk..

Waaa!!! aku jerit sekuat ati..huhu dah r anjing tu sekat aku sorang!!mane adil!Dengan yakin aku pun patah balik kuar pintu, bagi laluan kat makhluk Allah tuh. Anjing tuh ikot aku lak!waaa xtahan..xtau nak buat ape..aku menjerit sambil menangis sekuat hati.ntah ape bunyi yang kuar pun xtau..yang penting aku berjaya buat anjing tu terkejut dan terpaku. Mase tuh aku tengok orang2 sekeliling, isyarat mintak tolong. Ade yang nak datang tolong, tapi diiringi gelak tawa. Hoih~!!

Aku nampak aaron kuar balik, nak jadi hero of the day kot.ye r...die leh peluk2 pun ngan anjing..kn kn? Aku meluru pegi belakang aaron n masuk bangunan sambil cube tahan air mata yang xnak benti kuar..sedeh, takut, terkejut!

Argh..betapa aku *x suke* anjing.banyak dah kes anjing kat sini buat aku kuar air dari mata..

Jenis pemangsa: anjing itam berkilat
Saiz: agak besar dalam kategori anjing dan kucing

Status: anjing belaan yang terkeluar kandang

Karakter: jinak manja2 kot..buek!!!

Friday, March 20, 2009

Extra practical ag!

Kali nih histology lak..tapi kat sini bukan hajat nak bercerita sal kelas tuh..tapi apa yang terjadi sebelum kelas =p

Aku dan sorang kawan aku sampai awal..sangat2 awal kot.dah tu..mula la aktiviti2 mengarut



~ntah~


turn roro lak
*gambar sengaja digelapkan*






tingkap..tempat paling besh untuk lepas bermimpi di siang hari


sory~
ngarut sket post nih =p