Tuesday, April 28, 2009

Finally, it's spring!!

Russia memang pelik..

Memang semua yang wujud kat bumi russia nih serba x kena, pelik dan ajaib..

"Yup2..except the girls!" bak kata sorang klasm8. dah nama lelaki..tuh je la yang dorang nampak.hm...lagipun memang diakui russians cukup bergaya..even makcik berkedut2 nak pergi pasar pun bermekap n ber-lipstik merah menyala. lain rupanya jadi..

Oh ye..berbalik pada tajuk.kalau cakap pasal kereta, russians ada 1 tradisi yang memang pelik dan x dibuat oleh mana2 puak lain di dunia (rasa2nya la)..kereta, walau semahal atau seburuk mana pun, x pernah dibasuh.kotor,berdebu,berhabuk!kalau naik bas, ada yang cermin tingkap jadi legap sebab terlampau kotor.plate number kereta lak ada yang pakai lekat dengan tape.bukan stakat tuh, kalau ada part2 yang tertanggal,boleh lagi tuh dorang tampal pakai tape!daif betul nampak.. series!tapi dorang memang x pernah kesah kot.siap bawa kereta tuh merata lagi.

Hm..tuh baru 1 aspek.x nak la cerita panjang sal perangai orang2 sini.tapi secara ringkas, russians bagaikan dalam dunia mereka sendiri.segala2nya dibuat lain dari cara orang normal di luar russia, dah la memang sangat2 terpisah dari dunia luar.buatlah apa pun, asalkan kamu bahagia wahai russians.. (^_^)

Tujuan tulis post kali nih sebenarnya bukan nak cerita pasal russians, tapi pasal cuaca.alhamdulillah,winter dah berlalu dengan selamat walaupun kalau ikutkan, memang dah patutnya lama masuk spring.sekarang xda lagi snow, xda lagi winter coat, xda lagi winter boots.tapi yang pelik cuaca kat sini, suhu boleh berubah dari -4 degree ke 30 degree dalam masa beberapa hari, x sampai seminggu!pelik..terkejut, terpaku, terkedu..baru last week snowing sangat2 lebat.hari ni 30 degree!panas woooo~~~~~ nasib baik sangat2 berangin.mengikut kata sorang senior,

"nih baru spring!summer nanti lagi panas..sebab tuh russian kalau boleh semua yang ada dorang nak buka"

hoih~ memang cuci mata betol la budak laki!lagi2 non muslim yang memang xda batasan.yang muslim..kuatkan iman kamu ye~~~!!!bidadari syurga jauh lagi cantik..ehem2!! =p

hm..x lama lagi mesti penuh dengan bunga..mesti cantik!cepatlah kamu kembang wahai bunga2..hanya kamu yang mampu menjadi penyeri bumi russia nih.. =p

9 comments:

F a r i z z a i d I said...

huhu,
laki2 cuci mate,
prompuan ?
*chihuahua

russian nih dah hujung dunia kot, x pandang orang lain dah..
dats y diorg bwat ap diorg nk~

Imran said...

hoho. spring sudah lame bermula di sini lantaran buah peach dan apricot sudah lame dipetik. haha. Betolkah wanita2 russia cantik? @___@ *drooling*

Abby<333 said...

sini pon same cuace kelam kabot
huhu
kejap panas kejap sejuk gile
kejap hujan kejap taufan
hahahahha
tp bunge still cket lor
huhu
nk bunge dr rusia gak!!

mud said...

sini tiap2 hari summer

Lord Hosni de Croquignolet said...

sini cuaca mmg menentu..

panas je memanjang...

oh malaysiaku

Lord Hosni de Croquignolet said...

sini cuaca mmg menentu..

panas je memanjang...

oh malaysiaku

amyrah said...

fariz
er...pmpn tgk lelaki russian yg comel lak r
=p

imran
huhu
sangat2 tertunggu2 spring nih..
macam kat msia lak rasa
panas woo~~

abby
tuh r..
bumi dah tua..cian bumi..nyanyuk da
=p

mud
lol
kalau kat sana snow lain lak jadinya

hosni
oh malaysiaku gak..
biar la sepanas mana pun m'sia
m'sia tetap nombor 1 di hati =)

pja_chan said...

woo bes nye!
nih makin xsabar nak g jpun nih hoho!

amyrah said...

haha
g sne nnt jgn lupa aku lak =)