Saturday, April 11, 2009

Kadang2 terasa idupku mengarut..

Pelajar. Dihujani test. Paling kurang 2 test dalam seminggu. Boleh gak jadi sampai 4-5 test. Semua subjek membaca, menghafal, menyumbat2 dalam otak. Kadang2 terfikir gak, kalau ade math stabil sikit proses sang otak nih. Tapi x nak la math yang menyerabutkan. Math modern skolah menengah pun ok gak. Selalu terdengar keluhan penangan bahasa russia n latin. Dikatakan pelajar diberatkan dengan bahasa. Lagi2 russia. Nak menghafal grammar n vocab dorang sangat2 bukan sesuatu yang mudah. Kalau ada extra praktikal, leh jadi balik sampai pukul 8 malam. Untuk chem, disuruh buat titration. Kelas extra praktikal yang dirasakan sangat2 mengarut.
Merungutkah diriku?
Be grateful! Allah dah bagi rezeki..

Hati. Bukan masalah hati, tapi masalah dengan hati. Sampai sekarang belum diselesaikan. Cepat la selesai. Tenteram sikit idup nih nanti.
”Hati perlu sentiasa tersenyum”, bak kata roro

Russia. Graduan Russia bukanlah 1 nama yang disegani di Malaysia. Russia hanya hebat dengan ciptaan2 senjata, kereta kebal, kapal selam dll yang dibangga2kan russian. Hidup kat sini pun bukanlah seindah yang dikata2kan. Dikatakan tempat ni mula dibuka untuk foreigner tahun 1992. Patutlah.. Pentingkan diri dan pandang selekeh foreigner salah 1 ciri utama. Tak sedarkah kamu, kami datang untuk bagi duit kat kamu? Bukan datang merempat, bukan datang sebagai pelarian. Haha t'kejam lak. Sorry russian!
Semua ada hikmah. Bak kata sorang lecturer "if u can survive in russia, that means u can survive in any other parts of the world" =p



10 comments:

are-ku~ said...

ya!
aku stju sma pndapt kamu mary!
err..nama aku ada jugak eh?
hee~

myra2!
jgn hbernate weyh
jom ikut aku stabilize kan blood circulation..dgn bjlan2..
jom2!

bawangmerah said...

tengok tajuk entri kamu, aku pon rase camtu.
ngarut hidop aku ni.
*lap air mata*

Syazwan Harun said...

hati?
-ya, hati mmg sentiasa senyum,tetapi adakah itu manusia namanya?
kite diberi lumrah emosi utk menunjukkan pelbagai reaksi terhadap sesuatu
-jika kite sntiase happy, apelak org lain akan pk?kite sntiase xda masalah?illogical.
-setiap masalah ade jalan pnyeselaian
-fa innama'al 'usriyusra [94:6]

amyrah said...

roro
yup2..kamu dipopularkan di sini =)

pain
jom kte ngis sme2..

syazwan
yup2!
org yg xda mslh tuh sbnrnye org yg plg b'mslh..tol x?
oh ye..tau ayt tuh..slalu bc ble nk exam =p
*tharu lak*

Abby<333 said...

huhu
kt cni math susa woooo
ko bersyukur r
ktorg kt cni kene bace gak chemistry
+ math calculus
sbb aku chem engineering T_T
engineering len xdak pon

amyrah said...

owh
kashmar..=p
tp igt nk math modern skul menengh je
yg xperlu pk =p
stabilkn proses otak yg duk m'hafal
tp stil,bsyukur la..kn kn?

afiqjenoba said...

salam . trima kasih comment . ada kat russia kan, sana baru nk masuk musim bunga ek, bagus la tuh,mesti cantik kat sana.

amyrah said...

x jugak..
bru abes wnter..
daun2 stil kering ag
ujung bulan ni cntik r kot
x sabar lak! =p

FAIZFAIZAH said...

miss u la babe!

saya tensen ngn chemistry!!!
huaaaaa...

amyrah said...

mis u 2 la babe! =p
normal la chem..
chem kat sini yg x sesusah korang pn ktorang da tnsen..
xdpt r nk m'bantu =p