Tuesday, September 8, 2009

2nd year student

lama rasanya tak melihat-lihat apa dah jadi dengan blog nih

pejam celik, pejam celik dah masuk minggu kedua jadi “pelajar 2nd year”.semua makin susah.subjek makin berat.masa makin padat.sem ni,tambah subjek physiology,biochemistry,psychology n paling tak tahan ada philosophy!!

physiology, senior cakap setiap kali kelas nanti dapat katak.kelas minggu lepas,sekelip mata je katak yang suka melompat2 jadi longlai.jarum dicucuk pada brain stem dan sepanjang spinal cord.mati katak betul katak tu.kesian.terasa kejam.tapi that is the way.sory katak hijau kilat2 =).

biochemistry, subjek ni senior cakap subjek yang paling susah.jauh beza ngan general chemistry n organic chemistry masa 1st year dulu.entah laaa..harap2 semua ok nanti.doakan eh!!

psychology, takda exam,cuma zachot.hohoho(gelak kejam)

philosophy!!!waaa kena blaja sejarah balik!!plato socrates hipopothamus dan seangkatan dengannya.sampai buddhism, taoism dan kisah zaman2 purba kala semua lengkap dan perlu hafal hafal n hafal.hishhh…-.-

sem ni, exam anatomy dengan histology, 2-2 subjek berat.doakan tau!!

tapi yang paling best, anatomy semakin menarik!!
irina stanikova yang genius dan baik hati suka bagi info2 membeliakkan mata


penyakit2 yang bakal setiap orang hidapi zaman2 umur emas nanti,begantung pada bentuk badan.orang tinggi2 biasanya b’masalah dengan digestive system.sebab topography organ yang kurang dari normal.tapi mereka2 ni takda masalah dengan jantung n vascular system.terbalik dengan orang yang kurang ketinggian dan comel2 =)

baby2 yang comel suka masukkan semua benda dalam mulut.sebab masa comel2 tu, deria rasa yang paling hebat banding deria lain.comel betol! =)

“the way to a man's heart is through his stomach”.peribahasa ni betul rupanya.sebab keadaan stomach orang lelaki mempengaruhi keadaan jantung mereka2 ni..hishh...

purata saiz perut lelaki n perempuan sama walaupun jumlah makanan yang dimakan beza2.faktor luar macam keturunan dan apa yang dimakan yang tentukan appetite makan.

hm...ape lagi eh..nanti2 tulis lagi..kepala sakit.terhantuk sekuat hati kat bucu meja semalam.sampai hari ni rasa sengal2..oh otakku..kesian kamu..

5 comments:

Baya said...

Wah,cepat ek korang
dah jadi 2nd year student

azrul said...

padan muker!!!!~
medic x bez..engin gak bez..
muahuahua!!!~~~

pja_chan said...

ishhhhh cam bess jeee bunyik nye bile tau fact2 tuh
tp saya xmau amek gakk medic xsuke bio =p

wooo tp jeles ar dpt blaja psycho~ dr dlu ak nk amek tuu

Syazwan Harun said...

gemoknyeeeee :)

amyrah said...

azrul
engin menakutkan~

pija
haha.ye kot bes.mmg kena psycho abes ngn cikgu tu.haha

syazwan
xda ngena -.-