Wednesday, March 18, 2009

Что это такое?

benda pelik russians suka buat

malaysia..hidangan makanan nasi bersama ikan
russia..nasi dan ikan sebagai inti kepada roti

ikan dalam roti tuh siap ade tulang2 ag..
dah la harga roti berintikan nasi dan ikan jauh lebih murah dari harga sepiring kecik nasi dan ikan yang betul2 same.boleh kate ratio 4:1


malaysia..makan dengan tangan kalau x berkuah
russia..makan dengan 2 garfu kat kafe

nape jadi camtu?sebab x sanggup nak amek sudu2 mereka yang xda rupa sudu..elastik dan boleh dilentur..ntah camne russians nih makan pun xtau..hoih~
xda lak gambar sudu yang dah ter-lentur oleh aku masa ngah makan..nih ada r


malaysia..beli barang ikot unit

russia..beli barang ikot berat! termasuk tuala, kuali, and even pasu!

ceritanya..nak beli tuala.tapi xda harga.so pergilah daku ke service counter, nak cek harga.kang mahal sangat cam x berbaloi lak.tapi tengok2 price checker tuh x boleh detect barcode tuala tuh..pekerja tuh pun panggil pekerja lain lagi tolong cek barcode tuh..pekerja tuh pulak ambik tuala tuh n bawak pergi mane ntah..lame ktorang menunggu.last2 die balik n cakap "barcode tuh xda dalam sistem..
"ambik tuala nih kat mane?".dengan tanpa segan silu..aku pun bawa la pekerja tuh tempat tuala tuh diambik awal2 tadi.
"owh..tuala ni kena timbang" sambil tunjuk kat board yang digantung kat tempat tuala2 tuh dilonggokkan..board tuh cakap "39.90 ruble per gram".
pastu pekerja yang baik hati dan ensem tuh pun bawa aku kat tempat penimbang, timbangkan tuala tuh n hulur kat aku yang sedang terkedu.malu~

mane la aku tau..aku ingat board tuh silap tulis..=p

10 comments:

Ina_Joelina said...

huh...
shto takoe?
selama kat Rusia ni xpenah lak nmpk tuala kena timbg...
haish...
weirdo2....
nt tnjk tuala tu ep ^_~

myra said...

kat real
kat tmpt msuk tuh..
tmpt brg2 sale
smpai pasu pn nk kne timbg
plek tol~
meh r dtg blik klo nk tgk
cntik~~
pink!

Az-Zahra said...

salam ziarah..
sgt pelik..
mane lg mahal eyh? timbsng or tk?

Lord Hosni de Croquignolet said...

uihh..
macam sedap je roti inti nasi+ikan..
russian masak sdap x?

farizmokti said...

Bayar ikut berat?

Kalau camtu name2 brand dah irrelevant. Sume fixed ikut berat nye rate. Heh

myra said...

ija
um..yg kne timbang tuh brg2 sale..so ag murah r..kot

hosni
ade 1 rase yg common dalam sume makanan russia.80% xsedap.buek!tp perut da meminta2..pe leh wat..

fariz
brg2 timbang tuh sume xb'jenama..
nta r..tuala je pn..
who cares
well..i dont

are-ku~ said...

aa..aku ska mkn roti inti nsik ngn ikan tu...
3 in 1 babeh..!
roti+nasi+ikan...

aa..yg mkn wif two forks tu aku kan pelopor dia?
sian tgk hg mkn gna camca ajaib..besaq gedabak cmca tu..wat senduk pun boley..

weyh2..aku beli gak towel tuh..
cntek...wrna biru
nk hbaq hrga! 184 ruble ja..^-^
slmt bntai xyah tmbg..klo dak blik aku pnuh ngn bntai..diakan ringan sajoh!

myra said...

haha
tp aku cm ssh nk trime hakikat aku mkn roti b'inti nasi
duk b'pk bnda tu mse mkn
smpai jd xlalu
tgk ko mkn pnye r laju
=p

eleh
tp tuala aku stil ag cntik n mnawan =p

are-ku~ said...

aku..hg bgi apa, suma aku mkn laju..
hik3!

mna da..towel aku lgi anggun dan jelita ah..
tima ah knyataan MARY! =P

myra said...

huhu name aku nan indah amirah ade ke patut panggil mary..
tuala NANNY xcntik!x mnawan kalbu
wek~
=p