Tuesday, March 24, 2009

pemangsa


Pagi tuh x ubah macam hari2 biase yang lain..dari hostel ke bustop, dari bustop ke tempat transit, dari tempat transit ke bangunan 4th campus dekat2 dengan hospital semashko.

Kat bustop jumpe groupmates, aaron n jeffry.

Ohh ye, sebelum tu..ingin dimaklumkan setiap pintu dan tingkap bangunan kat bumi russia nih dua lapis..elak sejuk kot..n jarak antara lapisan pintu ade la dalam 1 meter.

Sambung balik cerita..sampai je depan pintu masuk, yang lain dah masuk dulu, termasuk roro. amat2 mengejutkan gugur jantung ade sekor anjing itam berkilat menjenguk antara aku ngan roro tol2 time aku nak masuk..

Waaa!!! aku jerit sekuat ati..huhu dah r anjing tu sekat aku sorang!!mane adil!Dengan yakin aku pun patah balik kuar pintu, bagi laluan kat makhluk Allah tuh. Anjing tuh ikot aku lak!waaa xtahan..xtau nak buat ape..aku menjerit sambil menangis sekuat hati.ntah ape bunyi yang kuar pun xtau..yang penting aku berjaya buat anjing tu terkejut dan terpaku. Mase tuh aku tengok orang2 sekeliling, isyarat mintak tolong. Ade yang nak datang tolong, tapi diiringi gelak tawa. Hoih~!!

Aku nampak aaron kuar balik, nak jadi hero of the day kot.ye r...die leh peluk2 pun ngan anjing..kn kn? Aku meluru pegi belakang aaron n masuk bangunan sambil cube tahan air mata yang xnak benti kuar..sedeh, takut, terkejut!

Argh..betapa aku *x suke* anjing.banyak dah kes anjing kat sini buat aku kuar air dari mata..

Jenis pemangsa: anjing itam berkilat
Saiz: agak besar dalam kategori anjing dan kucing

Status: anjing belaan yang terkeluar kandang

Karakter: jinak manja2 kot..buek!!!

6 comments:

Imran said...

Ko menangis? wa lan! kalo chihuahua ko takut x?

Syazwan Harun said...

ape ni
patut nye ko lepak2 da
nmpk sgt xda experience ngn anjing
:))

Ina_Joelina said...

myra....
kite same...
anti anjing...
tp ina xla penah nangis sbb anjing..
he3...
ye...
xske anjing bsr kat 4th korpus tu...
btl3...
kite jerit br dia lari...

myra said...

imran
chihuahua ko tu pbnda?
xpnah dgr lak =p

syazwan
mmg r xda experience..
xda keje aku nk g ad experience ngn bnda alah tuh
huhu
xmnarik

ina
hoih~
ari tu aku jmpe anjing len,bkn anjing bese tuh
ag beso n tmbm!

Imran said...

So btol ar ko menangis? wah lao. hahahahhah.woot. tergelak la plak.

ko try g google image "chihuahua". itu pown kalo spelling dier btol.

myra said...

bnda anjing kcik2 tlinga pnjang tu eh?
mnyeramkan je tgk..
aku *x suke* ape2 kaum anjing skali pun
=)