Wednesday, June 23, 2010

it's over for good :)

alhamdulillah
my 2nd year as a medical student is now over!!ooo yeaaah~!

macam2 dugaan dan ujian menimpa satu persatu musim2 exam nih
ada menangis, ada melompat, ada jugak yang tanpa perasaan
tapi alhamdulillah sangat2 its all over now
panjang lagi perjalanan kte nih
baru 2nd year..caiyo2 kawan2!
we will together be a doctor someday :)
we will be in the 6th year's place yang dah start pack untuk balik malaysia selama lamanya
huhu bestnyeee... :(

musim2 exam ni jugak bakat2 baru diasah
macam bakat tidur dengan mata turbuka luas
siap mimpi lagi tuh!
hebat tak hebat tak?dahsyat betul :)
bakat menternak lemak pun diasah jugak
memang masing2 dah tak nak tahan perut dah
asal terasa nak makan je
semua benda disapu licin :)
alhamdulillah sekali lagi its all over now

tapi
yang paling menyedihkan
kami stuck kat sini SEBULAN lagi
tak dapat diterima akal langsung
duduk sini, tanpa buat apa2 langsung
tanpa perlu pegang buku langsung
selama sebulan!
macam hidup tanpa tujuan lak

waaaa nak balik malaysia!
homsick dah semua orang
jenuh la kena buat praktikal sebulan
nak balik rumah
nak balik rumah
nak balik rumaaaaaaaaaaaaaahh!! T_T

lagi sedih tengok kawan2 moscow dah balik rumah
seronok betol nampak
nak jumpa family jugak
nak makan sedap2 jugak
nak balik jumpa kawan2 jugak :(

sedih :( sedih :( sedih :(
tapi tak semestinya apa yang kte suka tu terbaik untuk kte,kan?
insyaAllah, i'll try to be positive for this whole month 0_0

8 comments:

wanny rahman said...

ak penah je tdampar kat bumi china sebulan...da la winter.makan tdo je la ktorg..org len sume da balik. tp skrg tggal smggu lagi nak balik...hahaha*evil :P*

AuLiA said...

u are not alone lah! volgo pn same jek! T_T

amyrah said...

wanny
cane leh terdampar kat sana sebulan?
haha brenang la blk msia :p
wanny klo smpt blk ni nk jumpe!

kudin
dengaq cita korang x balik
btol ke?
gila sdehhhh :(

diriku said...

em..amik medic kt mna ni?

amyrah said...

erm3
kat russia :)

ar-rumaisa said...

Salaam,
macam best je kan bila abis & survive med skool.. jadi Dr.. wah!

but then, please enjoy the moments when u r a student.Sbb bila jadi Dr nnt, its going to be a different life altogether, another battlefield, with bigger things at stake.. like someone's life! (not just exam marks). & that's even more stressful than studying.
..just an honest account ;)

So inshaAllah, all the best my dear sisters.. cherish the moments & spend the time that you have in your hands now.. wisely. InshaAllah, you'll be fine =)

~ lotsa luv from Ireland,
your sister,
muslim medical officer

Syazwan Harun said...

awat blog awak femes sgt.haha

amyrah said...

ar rumaisa
:)
i'll try appreciate each n every moment from now on :D

syazwan
haha.sbb pink kot :p
try la